Pazartesi, Aralık 28

Coca Cola and Pepsi

Evet, bana göre uzun bir aradan sonra yeniden buradayım, ve oldukça tepki çekebilecek bir yazıyla ton balıklı hayatıma devam ediyorum.

Dünya sektöründe birçok kola firması var, bildiğimiz ya da bilmediğimiz, bazen sadece yerel üretim yapan, belki de bazen dünyaya açılmaya çalışıp patlayan birçok kola üreticisi firma var. Ama tabii ki bu alanda iki dünya devi var ki, aralarına bir üçüncünün girmesi mümkün gözükmüyor, ve bunlar da tabii ki Coca Cola ile Pepsi.




Herkes ortalarda "Ben Pepsi severim Coca Cola hoşuma gitmiyor" ya da "Abi Pepsi varsa ben içmem kusura bakma madem öyle başka bir şey içeyim" gibi şeyler söyleyerek dolaşıyor. Ben bunu gerçekten anlayamıyorum, yaklaşık 16 yıllık kola kariyerimde hiçbir zaman Pepsi ile Coca Cola arasındaki "Ötekini içmem" dedirtecek tat farkını algılayamadım. Hatta genel olarak "Ben Pepsi içmem" denildiği için (bir de bu bir marifetmiş gibi söylendiği için) büyük şaşkınlık içerisindeyim, çünkü ağızda daha hoş bir tat bırakan içecek Pepsi bana göre.

Zaten son yıllarda yaptıklarıyla iki firmada kolanın tabiri caizse ağzına sıçtı. Light'dı Max'di Zero'ydu Blue'ydu cartdı curtdu derken adı "kola" olan bir ürünün 70 farklı çeşidini yaptılar.




Bence boşverin bunları, Tab Türkiye'ye de gelsin (gerçi artık enerji içeceği oldu ama hala eski kola hali duruyor diye biliyorum), herkes Tab içsin, Coca Cola da açık ara farkla dünyanın en iyi kolasını yapmakla övünsün, Pepsi'de Mountain Dew ile yoluna devam etsin. Çünkü tadının gerçekten farklı güzellikte olduğuna inandığım tek kola Tab. Denemeyenlere bir şekilde bulup denemelerini tavsiye ederim.

1 kişi tuzlamış:

Silphatos dedi ki...

tab ne lan, biz coke light çocuğuyuz since 1986.

post a comment

 

Bir makarna blog tutarsa © 2009

PSD to Blogger Templates realized by OOruc.com & PSD Theme designed by PSDThemes.com